Istun ruokalarakennuksen toimistosiivessä. Täällä on mahdollisuus lukea sähköposteja, ottaa kopioita ym. Tulin nimenomaan ottamaan valokopioita iltapäivän oppitunteja varten. Kirjoitan samalla kuulumisia. Ikkunasta näkyy eri-ikäisiä tammia, paljon muutakin vihreää ja aitauksessa lampaita. Ne ovat melko kovaäänisiä.

Leiri on alkanut hyvin. Etukäteistapaamisissa turvallisuusvastaava on tehnyt selviksi pelisäännöt, ja esimerkiksi yöt ovat menneet hyvin. Me johtajatkin olemme saaneet nukkua kuudesta seitsemään tuntiin joka yö. Vielä (kolmas aamu) olen jaksanut lähteä lenkille, tosin tänä aamuna olin vähän myöhässä kahden edellisen päivän aikatauluun verrattuna. Meressä on hiukan sinilevää, mutta se ei toistaiseksi ole estänyt uimista. Eilen muutama leiriläinen oli liian myöhään liian kaukana omalta mökiltä, jäivät kiinni. Tänään saavat muistutukseksi säännöistä päivävapaalla vähän ylimääräistä puuhaa.

Eilen oli melko toiminnallisia ja vaihtelevia oppitunteja, niistä leiriläiset tuntuivat pitävän. Ehkä sitten jaksavat tänään taas vähän perinteisempää. Pingistä on pelattu ja muitakin pelejä. Joka aamu vietämme leirikeskuksen uudessa kappelissa leirijumalanpalveluksen, jonka jokin leiriläisten ryhmä vuorollaan toteuttaa. Iltaohjelman jälkeen on omassa majassa iltahartaus. Jokainen kävelee kolme kertaa ruokailemaan tänne ruokalaan (aamiainen, lounas ja päivällinen), kilometrejä kertynee niistä noin neljä. Lisäksi päiväjuoma ja iltapala syödäään omalla majalla - liikuntaa siis tarvitaan, varsinkin kun ruoka on oikein hyvää ja maukasta.

Toivottavasti leiri jatkuu yhtä suotuisasti. Jaa' a - nyt alkaa kohta taas olla ruokailun aika.

Pirjo