Leiri ja konfirmaatio ovat takanapäin, elettyä elämää. Viitenä aamuna jaksoin lenkille, aika hyvin - sanoisin. Ainakin tällä kertaa leiri kaikkineen oli hyvä työkokemus, paljon intensiivisempää kuin kirkkoherran työ kaupungissa. Vaikka kyllä leiri veronsa vaatii; muutamana päivänä väsymys on ollut aika suuri. Kun oikaisee sohvalle, on nopeasti jossakin kaukana unten mailla (oikeastaan aika miellyttävää...).

Leirillä nuoret olivat aktiivisia tekemään oppimispäiväkirjoissa - ja muutenkin - kysymyksiä ihan kristinuskon perusasioista. Monenlaista mietittiin. Nuorten tekemät erilaiset pienet näytelmät Raamatun kertomuksista olivat hyvin oivaltavia, niistä sai uutta ajateltavaa. Sitä paitsi oli kiva pelata pingistä ja vetää taas vanha bravuuri, leijonasketsi. Siinä vanhakin nuortuu, selkä tosin voi koukistua tilapäisesti.

Tänään on ollut kapitulin istunto, sitten olen tehnyt seurakunnan töitä virastolla. Kirkollakin kävin joskus ennen kuutta. Näytti hiljaiselta. Nyt on edessä leirivapaita ja toinen erä lomaa. Viinimarjat ja vadelmat odottavat, mehumaija porisi jo eilen illalla ensimmäisen satsin.

Pirjo