Onpahan ollut viikko! Maanantaiaamusta torstai-iltaan olen kulkenut piispan seurueen mukana Raumalla tarkastamassa seurakuntaa. Ohjelmaa riitti tauotta joka päivä aamusta iltaan. Onneksi oli osattu rakentaa väljyyttä aikatauluun, ehdimme lähes aina ajoissa seuraavan kohteeseen. Seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden lisäksi tutustuimme mm. Rauman satamaan, opettajankoulutuslaitokseen (ei kyllä ole virallinen nimi) ja UPM:n tehtaaseen. Mielenkiintoista ja opettavaista. Olin yöt Raumalla, joten ehdin aamun varhaisina tunteina tutkimaan kanaalin varsia ja keskusta-aluetta. Kartta ja silmälasit olivat taskussa, välillä ne täytyi kaivaa esille. No - kyllä lopulta aina löysin hotellille. Tänään oli sitten viimeinen päivä, yleinen piispantarkastus messun jälkeen ja juhlalounas. Kiva ja kaunis paikka tuo Rauma.

Vielä perjantaikin meni asessorin töissä, Turussa oli lääninrovastien kokous. Oman seurakunnan töitä on täytynyt hoitaa lähinnä puhelimitse ja sähköpostilla. Ehdin kyllä hyväksyä laskut ja lauantaina vihkiä yhden pariskunnan Kaarinassa - niin ja käydä perjantai-iltana metsässä ja kirjoittaa runon. Siinä tuli vähän vedettyä henkeä.

Toinen vauhtiviikko on vielä edessä. Mikkelissä on asessorien tapaaminen ja piispainkokous maanantaista keskiviikkoon, jolloin jään yöksi Helsinkiin torstain kokousta varten. Että silleen! Mutta sitten elämä palautuu normaaliin päivä- ja yöjärjestykseen, Luojan kiitos.

Mutta on tällä kaikella puolensakin: koko ajan saa tarpeellista tietoa ja näkokulmaa myös oman seurakunnan asioihin.

Pirjo

JK. Perjantaina sain käsiini uunituoreen, ainakin toistaiseksi ensimmäisen ja viimeisen hartauskirjani Elämän voimana luottamus. Se oli aika hieno tunne!