Pitkästä aikaa ajattelin laittaa muutaman rivin sivuille. Kuvat ovat kertoneet meistä tosi paljon, kyllä sanatkin mutta...hiljaista on....

Diakoniatyössä ei ole lämpimän kesän jälkeen tapahtunut kovinkaan paljon kertomisen arvoista. Meille ei ole uutinen, että vuokrarästejä kertyi kesäajalta normaalikuukausia enemmän. Uutinen ei ole myöskään se, että kuuma kesä on saanut ihmissuhteet solmuun monissa suhteissa.Syksyn tuleminen tuntuu olevan joillekin yllätys. Mitään uutta ei ole toiminnan puolellakaan meidän ikiomaa liikkeellä. Uutinen meille on oikeastaan se, että olemme pystyneet hoitamaan hommat joten kuten kahden työntekijän panoksella. Pienet asiat meinaavat unohtua, senverran on isoja asioita pyörimässä. Kaikki asiat järjestyvät kuitenkin ajallaan.

Vahvistuksemme aloittaa maanantaina. Hyvä ajankohta, koska silloin on aikaa perehdyttää.

Siispä aika alkaa maanantaina. Silloin voisi alkaa miettimään kansalaisen sosiaaliturvakurssia. On niin surullista, että ihmiset eivät tiedä lakisääteisistä oikeuksistaan kovinkaan paljon. En kyllä varmaankaan menisi itsekään sitä kurssille oppimaan, mutta toivoisin ainakin tietäväni omat oikeuteni.

 

Kaisa