Lähetimme monta kutsua seurakunnassamme tavalla tai toisella aktiivisuutta osoittaneille henkilöille; kutsuja meni muistaakseni yli 200. Kutsuimme kirjeen saajia yhteiseen iltaan ilmoittamaan kiinnostuksensa toimia nykyajan kirkkoväärteinä. Kaarinan kirkolle tuli noin 20 seurakuntalaista. Olen iloinen jokaisesta. He taisivat kaikki kirjoittaa nimensä ja yhteystietonsa listaan, jonka pohjalta alamme syksyllä jakaa vuoroja jumalanpalveluksien erilaisiin tehtäviin.

Listoilla on tilaa, niihin sopii vielä monta nimeä. Jos käy niin, että listat täyttyvät, uusia saa nopeasti. Eli - tilaa on!

Nykyajan kirkkoväärtin tehtäviä olemme suunnitelleet seuraavasti: kirkkoväärti voi toivottaa muut messuun tulijat tervetulleiksi ovilla ja jakaa monisteita tai muuta informaatiota, kerätä kolehtia, lukea Raamatun tekstejä, avustaa rukouksissa, koulutusta saatuaan kirkkoherran luvalla avustaa ehtoollisen jakamisessa jne. Moni oli kiinnostunut muunkinlaisista tehtävistä kuten kahvin ja/tai ruoan laittamisesta.

Tekstien lukemista vierastava voi tehdä muita edellä mainittuja asioita.

Jos joku blogia lukevista on kiinnostunut kirkkoväärteilystä, voi ottaa yhteyttä minuun tai kappalainen Tatu Kuoppalaan.

Tervetuloa mukaan!

Pirjo

[email protected]    [email protected]