<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

… jos on uskominen sananlaskuun: ”Kateus vie kalatkin vedestä.”

On nimittäin tullut taas jokavuotisen verotirkistelyn aika. Kuka tienaa, kuinka paljon ja millä hinnalla eli veroprosentilla?

 

Ennen kuin meistä itse kukin mielessään ja sanoin rupeaa kiviä toisia kohti roiskimaan (ks. Johanneksen evankeliumin kahdeksannen luvun seitsemäs jae), niin saattaa kuitenkin olla hyvä miettiä, että mikähän loppujen lopuksi on oleellisinta; Se kuinka paljon joku (ja myös itse kukin meistä) tienaa tai se miten on tienaamansa rahat käyttänyt. Edellisen voimme lukea mm. lehdistä ja netistä (nyt on muuten myös arvostamani YLE sortunut tällaiseen utelevan yleisön kosiskeluun), mutta jälkimmäinen ei selviä ehkä koskaan. Jos ei nimittäin vasen käsi tiedä, mitä oikea tekee, niin kuin meitä näissä asioissa kehotetaan tekemään. (Matteuksen evankeliumin kuudes luku, kolmas jae.) Onko siis todellakaan aihetta minkäänmoiseen kateelliseen hymistelyyn?

 

Niin, että tuliko listoja katsotuksi? Kyllä tuli tarkasti luettua, mutta hämmästyksekseni huomasin kivittämisen halun lisäksi päässäni liikkuvan myös ajatuksen: so what?

 

Kivimies-Eero