Google täräytti pahan kysymyksen. Etsin nimittäin hakukoneen avulla sitä raamatunkohtaa, jossa kirjoitetaan näkymättömän näkevästä uskosta. Googletin tekstin: ”usko on sen näkemistä” ja ohjelma kysyi: Tarkoititko, ”usko on sen tekemistä”?

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

”Usko ilman tekoja on kuollut”, jyrisee Jaakob kirjeessään. (Jaakobin kirje 2:17). Johannes Kastaja taas ripitti kuulijoitaan: ”Tehkää hedelmää, jossa kääntymyksenne näkyy!”(Matteus 3:8). Nämä ovat kyllä sanoja, joista ei piirtokaan tule häviämään (ks. Luukas 16:17).

 

Silti nämäkin sanat kertovat seurauksesta, ei syystä. Ne kertovat Hengen hedelmästä (eli valmiista lopputuloksesta, galatalaiskirje 5:22-23a) eivät muokkauksesta (eli kovasta työstä). Taidan sittenkin saada levätä Kristuksen valmiissa työssä – sen näkemisessä, en tekemisessä.

 

Teksti, jota etsin kuuluu muuten näin: ”Usko on sen todellisuutta, mitä toivotaan, sen näkemistä, mitä ei nähdä”, heprealaiskirje 11:1.

 

Eero-pappi

 

PS. Mietin tämän ”Valvomisen sunnuntain” morsiusneitoja. Miksihän kukaan viisaista ei ottanut tyhmiä kädestä kiinni ja sanonut: mennään yhdessä. Eikö se olisi ollut varsinainen rakkaudenteko? Pitänee lukea tarkemmin Jeesuksen ajan hääjuhlakäytäntöä, että vertauksen ydin selkenisi.