Tänään ilmestyneessä Kunnallislehdessä, joka on mm. Paimiossa, Piikkiössä ja Sauvossa ilmestyvä paikallislehti, on mielipidekirjoitus itsenäisen Piikkiön seurakunnan puolesta. Ajatus kirjoituksessa on, että Piikkiön seurakunta liittyisi omana seurakuntana Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymään. Toive on ymmärrettävä. Jos seurakunta on itselle tärkeä, kukapa haluaisi luopua omasta seurakunnasta.

Toisaalta Kaarina on aika pieni kaupunki siihen, että sen alueella olisi kaksi seurakuntaa. Kun kaupunki on yksi ja toivottavasti myös kasvaa yhdeksi, olisi seurakuntia edelleen kaksi. Esimerkiksi Kotimäen koulun oppilaista samoilta luokilta osa joutuisi hakeutumaan Kaarinan seurakunnan ja osa Piikkiön seurakunnan rippileireille. Piikkiön seurakunnan alueella oleville omaishoitajille järjestettäisiin - ehkä - toisenlaista toimintaa kuin Kaarinassa asuville jne.

Jotkut ovat Piikkiössä huolissaan siitä, pidettäisiinkö yhden seurakunnan mallissa Piikkiön kirkossa jumalanpalvelus sunnuntaisn klo 10. Mikäli Piikkiön seurakunta liittyisi Kaarinaan, olisi seurakunnassa 11 pappia ja kolme kanttoria. Kyllä sillä työntekijäjoukolla voidaan pitää messu Piikkiön kirkossa sunnuntaisin klo 10. Nyt Kaarinassa papit huokailevat saarnavuorojen vähyyttä!

Näkökulmansa ja puolensa on silläkin, että seurakunnat kasvaisivat yhdeksi samaa tahtia kaupungin kanssa.Myös tästä vaihtoehdosta toivoisin Piikkiössä keskusteltavan. 

Pirjo