">">">">">">">">">">">

">">">">">">">">">

“Vaikka Jeesus oli tehnyt monia tunnustekoja ihmisten nähden, nämä eivät uskoneet häneen“. Joh.12:37

 

Viime sunnuntain sää oli vaihteleva. Aamulla satoi lumiräntää. Tie oli sohjoinen. Radiossa luettiin kelivaroituksia. Ajelimme radiojumalanpalveluksen aikaan Loimaalta Turkuun päin. Kesken Riihimäeltä tulevan radiolähetyksen luettiin liikennetiedotus. Oli tapahtunut kolari ja lisäksi kerrottiin tien olevan vaarallisen liukkaan Etelä-Suomessa.

 



Tästä kaikesta huolimatta näimme vaarallisia ohitustilanteita. Ihmiset olivat välinpitämättömiä, vaikka näkivätkin millainen keli oli ja varmaan kuulivat jatkuvasti luettuja liikennetiedotuksia radiosta.

 



Jeesuksen aikalaiset olivat kuulleet ja nähneet, että Jumala toimii Jeesuksen kautta, mutta he eivät uskoneet. He eivät suostuneet parannettaviksi.

 



Ensi sunnuntain teema on kirkoissamme: Jeesus, pahan vallan voittaja. Pahalla on suuri mahti maailmassamme. Siitä näemme ja kuulemme joka päivä tiedotusvälineiden kautta. Henkistä pahaa on meissä jokaisessa, loukkaamista, aliarvioimista, leimaamista ja syrjimistä. Hengellinen paha tuntuu, kun omatuntomme syyttää meitä, emmekä kuuntele sen ääntä ja tee parannusta. 



Pahan mahti on myös siinä, että me kuuntelemme enemmän ihmisiä kuin Jumalaa. Vanhassa Siionin virressä tämä ilmaistiin näin: “Olen kristitty keskellä kristittyjen, otan kiitosta maailmalta.”

 

Palatessamme muutaman tunnin kuluttua Turusta Loimaalle paistoi aurinko, tie oli miltei kuiva ja keli hyvä. Vielä on armon päivä, vielä elää Jeesus pahan vallan voittaja.

 

 



Helvi Klemetti

psykoterapeutti ja Kansanlähetyksen lähetti Venäjällä

saarnaa Kaarinan kirkossa sunnuntaina 24.2. klo 10

">">">">">">">">">">">">">">">">">">">