Joh. 6: 24 Nähtyään nyt, ettei Jeesus ollut siellä eivätkä hänen opetuslapsensakaan, ihmiset nousivat veneisiin ja lähtivät Kapernaumiin etsimään Jeesusta.

25 He löysivät Jeesuksen järven toiselta puolelta ja kysyivät häneltä: "Rabbi, milloin sinä olet tullut tänne?" 26 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: ette te minua sen tähden etsi, että olette nähneet tunnustekoja, vaan siksi, että saitte leipää ja söitte itsenne kylläisiksi. 27 Älkää tavoitelko katoavaa ruokaa, vaan katoamatonta, sitä, joka antaa ikuisen elämän. Sitä teille antaa Ihmisen Poika, sillä Isä, Jumala itse, on merkinnyt hänet sinetillään." 28 He kysyivät: "Mitä meidän tulee tehdä, että tekomme olisivat Jumalan tekoja?" 29 Jeesus vastasi: "Uskokaa häneen, jonka Jumala on lähettänyt. Se on Jumalan teko."

30 He sanoivat Jeesukselle: "Minkä tunnusteon teet, että me sen nähtyämme uskomme sinuun? Mitä sinä teet? 31 Meidän isämme söivät autiomaassa mannaa, niin kuin kirjoituksissa sanotaan: 'Hän antoi taivaasta leipää heille syötäväksi.'" 32 Tähän Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: ei Mooses teille antanut taivaasta leipää, vaan todellista taivaan leipää teille antaa minun Isäni. 33 Jumalan leipä on se, joka tulee taivaasta ja antaa maailmalle elämän."

34 He sanoivat: "Anna meille aina sitä leipää." 35 Jeesus sanoi: "Minä olen elämän leipä. Joka tulee minun luokseni, ei koskaan ole nälissään, ja joka uskoo minuun, ei enää koskaan ole janoissaan."

Leipäsunnuntain tekstissä Jeesus kuvaa kolmenlaisia syitä hakeutua hänen seuraansa. Ilmeisin oli ihmeiden kaipuu. Haluttiin nähdä sairaiden paranevan, ihmeteltiin viiden leivän ja kahden kalan riittämistä ruuaksi tuhansille. Jeesuksen mielestä tärkeämpää oli, että ihmiset tulivat hänen seurassaan kylläisiksi ja tyytyväisiksi. Vieläkin oleellisempaa oli se, että hänessä oli iankaikkinen elämä tullut ihmisten ulottuville.


Millaisia ihmeitä ja epätavanomaisuuksia ihmiset tänään kaipaavat elämäänsä? Mitä Jeesukselta tänään halutaan? Tyytyväistä mieltä tähän hetkeen vai jotain enemmän? Mitä on ikuinen elämä jo nyt, tässä ajassa?


Ensi sunnuntain aihe on Elämän leipä. Saarnatekstistä nousevista ajatuksista on mahdollista keskustella tässä tai Naistenpiirissä Poikluoman seurakuntatalolla to 28.2. klo 18.30.

 

Merja Auer, kappalainen
saarnaa 2.3. klo 10 Kaarinan kirkossa ja klo 12 Kuusiston kirkossa