<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tulin pyhään kaupunkiin, Jerusalemiin, pääsiäisjuhlille. Meitä juhlijoita on paljon, aivan tungokseen asti. Me juhlimme sitä, kun Mooses johdatti kansamme vapauteen Egyptin orjuudesta. Nyt olisi taas tarvetta uudelle vapauttajalle. Me olemme jo kauan odottaneet Messiasta, maailman Vapahtajaa. Olen lukenut pyhästä kirjasta, että hän ratsastaa pyhään kaupunkiin kuninkaana.

 

Ja niin tapahtuu: Jeesus ratsastaa aasilla, me hurramme ja heilutamme palmunoksia ja vaatteita. Hän on toisenlainen kuin olin odottanut, mutta hän on se Odotettu. Näyttää todella siltä, että tänään "koko maailma juoksee hänen perässään" (Joh.12:19).

 

Ihmisen elämä on matkantekoa, jossa Jeesus kulkee edellä. Palmusunnuntaina hän on juhlittu, mutta loppuviikolla ristiinnaulittu ja ylösnoussut. Jeesus kulkee kanssamme arjessa ja juhlassa. Hän tuntee matkanteon myötä- ja vastamäet. Hän tuntee niin väsymyken kuin myös innon nähdä uusia maisemia. Vierellämme kulkee muita ihmisiä, koko seurakunta.

 

 

 

Salla Haataja-Hynynen, pastori

saarnaa Kaarinan kirkossa palmusunnuntaina 16.3. klo 10

 

Perhekirkon jälkeen on mahdollisuus kokea itse pyhiinvaellus osallistumalla pääsiäisvaellukseen. Vaellus sopii erityisesti lapsille.