Jeesuksen persoonasta ja tehtävästä kiisteltiin hänen aikanaan. Kiistat siitä, miten hän toimii ja mistä oikein on kyse, jatkuvat yhä niin kirkon ulko- kuin sisäpuolellakin.

Joku tahtoo kirkkoon lisää rukousta ja todistusta, toinen hiljaisuutta, kolmas opetusta kristinuskon perusasioista, neljäs huolenpitoa toisista ja yhteistä tekemistä, viides pohdiskelua. Usein juuri omat toiveet tuntuvat ainoilta oikeilta, ja muiden toivotaan taipuvan tahtomaan samaa.

Keskellä erilaisia mielipiteitä Jeesus huutaa kovalla äänellä: "Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon! Joka uskoo minuun, 'hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat', niin kuin kirjoituksissa sanotaan." Joh. 7: 37-38

Oleellista ei ole se, miten tulemme Jeesuksen luokse. Meihin erilaisiin ihmisiin vetoavat erilaiset puolet hänessä. Oleellista on se, että juuri minä tulen ja otan vastaan sen, mitä oma sisimpäni tunnistaa todeksi ja tarpeelliseksi.

Meitä kantaa toistemme rakkaus ja kirkon yhteinen usko. Ja kuitenkin Jeesus kysyy myös sitä, mitä juuri minä tahdon hänen minulle tekevän.

Merja Auer
kappalainen
saarnaa 4.5. Kaarinan kirkossa klo 10 ja Kuusiston kirkossa klo 12