Jeesus sanoi: "Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään." Joh.15:5

Jumala on salattu. On monia mysteerejä - kuten kolminaisuus. Mutta Jumala kuitenkin antaa meille tarpeeksi tietoa itsestään. Parhaiten näemme Jumalan Jeesuksessa. Erityisesti Raamatun kautta saamme tuntea, millainen Jumala on. Raamattu ei tyhjene parilla lukemiskerralla. Jeesuksen Teresa sanoi, että Jumala on niin suuri, että Häntä kannattaa etsiä koko elämän ajan.

Vietimme äitienpäivää. Monet äidit saivat valkovuokkoja ja halauksia. Viisaalle ja rakastavalle äidille on syytä olla kuuliainen, mutta enemmän meidän tulee kuunnella, mitä Jumala (joka on rakkaus) meille sanoo.

Kerran äidin poika oli lähdössä sotaan. Äiti antoi pojalleen Raamatun ja vaati, että poika lukisi sen sodassa ollessaan. Kului vuosia ja julma sota päättyi. Raivaaja löysi sotatantereelta äidin kaatuneen pojan. Poika piti kädessään Raamattua, jonka etukannessa oli kolme päivämäärää.
Ensimmäinen merkintä oli sodan alusta: "Luettu läpi, äidin käskystä."
Toinen päivämäärä oli merkitty kovien taistelujen jälkeen: "Luettu läpi, kuoleman pelossa."
Kolmas päivämäärä oli kirjoitettu juuri ennen sodan päättymistä: "Luettu läpi, rakkaudesta Kristukseen."

Pastori Mika Ostela
saarnaa Kuusiston kirkossa Kaatuneiden muistopäivänä, Pyhän kolminaisuuden päivänä 18.5. klo 10