c.gif

”Se teistä, joka ei ole tehnyt syntiä, heittäköön ensimmäisen kiven.” Joh. 8:7.

 



Virtuaalikivet sinkoilevat tälläkin hetkellä sekä Internetin että lehtien keskustelupalstoilla. ”Kuka kukin on syntinen” –listalle kelpaavat niin poliitikot kuin naapuritkin. Itse oikeassa olemisen tuntu saa meidät sallimaan toisten tuomitsemisen, ja samalla on hyvä tilaisuus siirtää omat ”jutut”, joita myös synneiksi kutsutaan, piiloon selän taakse.

 

No… ei tässä kenenkään tarvitse nettiin saakka mennä löytääkseen toisen ihmisen tuomarin. Siellä se sitkeästi istuu, meidän jokaisen sydämessä ja ponnahtaa vähän väliä sormea osoittamaan.   

 



Virtuaalikivet sinkoilevat ja ne satuttavat. Sanat loukkaavat usein enemmän kuin teot. Jeesus ei kuitenkaan anna meille mitään oikeutta tuomita toista ihmistä. Tämä kielto on ehdoton eikä sisällä mitään ”nii mut ku toi toinen” -klausuulia.  

 

Tuomitsemisen sijaan meille on annettu toinen tehtävä: Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi kaikesta sydämestäsi ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Tässä tehtävässä täysillä eläessämme ei enää jää aikaa kivien keräilyyn ja niiden heittelyyn.

 

Eero Heino
saarnaa Kaarinan kirkossa konfirmaatiomessussa 15.6 klo 10

">">">">">">">">">">">