Juuri juttelin ystäväni kanssa mesessä ja keskustelu ajautui Lordin voittoon... Yllätyin kun ystäväni, ikäiseni nuori kristitty nainen totesi: 'eiks se niiden biisi susta ole vähän sellanen ei niin kristillinen?' Kysymyksen muotoilussa vähän saattaa erottaa hänen kokemuksensa politiikasta...

Itse yllätyin. Ystäväni on fiksu ja mielestäni tarkka näköinen. Ajattelin nimittäin ennen Lordin voittoa tehdä hartauden joka alkaisi sillä kappaleella. Tyrmistys efekti on menetetty Lordin voiton nostaessa suosion kattoon... Voi olla että sen silti joskus nuorille pidän.

Oletko ymmärtänyt mitä kappaleen sanoitus tarkoittaa? Vai oletko vilkaistuasi esiintymisasuja vaihtanut kanavaa. Sanat ovat kuin suoraan Raamatusta tai papin puheesta pätkiä. Jos sanan Rock korvaisi sanalla Jumala pääsisi mielettömään julistukseen.

Lordi laulaa jotain tänne päin... lue itse levystä... - rockin tuomiopäivänä harhautuneet tuomitaan. Varokaa vääriä profeettoja. Minulla on punaiset silmät ja sarvet päässä en ole enkeli en edes se langennut. Jumalan luomakunta iloitsee... Hard rock Halleluja!

Esim. Jesajan kirjan teksit on hyvin samanlaista, kehotusta kääntyä.

Ateenassa Lordi sai syytteen saatananpalvonnasta. Kun katsoo petojen ulkonäköä sen ehkä ymmärtää. Vaikka ei Saatana lähesty meitä pedon puvussa - näyttäen todellisen luontonsa. Vaan meitä houkutellaan kohti pahaa ja syntiä kauniin ja mieluisan kautta. Petomainen ulkonäkö herättää kauhua, vastustusta, se varoittaa meitä.

Kotimaa lehti (nr 20 s. 24-25) teki aukeaman artikkelin Lordista, jossa haastateltiin rumpali Kitaa. Artikkelissa kerrottiin rumpalin tien vieneen Lordiin Malmin seurakunnan nuorisotyönohjaajan virasta. Tämän kuultuani laulun tekstin herättämät intertekstuaaliset viitteet Raamattuun oli helppo ymmärtää.

Kuorossa oli iltapäivällä myös juttua Lordista, johtajamme on kuunnellut heitä enemmän ja havaintoni eivät olleet uutta hänelle. Varsinkin heidän laulunsa Devil is a luuser (Saatana on luuseri) sai hymyjä esiin. Ja kitaristin nimi on Amen...

Jo