<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kysymys: mikä sahaa, sukeltaa, huojuu ja aiheuttaa paniikkia?

 

Vastaus: pörssikurssit.

 

Tuskan hiki nousee tällä hetkellä (ke 1.10. klo 19.00) tätä kirjoittaessa miljoonien ihmisten otsalle, kun USA:n senaatti päättää roskapankkilaista. Jos ei hyväksy niin… Kuka vielä väittää, että Suomi on onnela suuren maailmanluokan kysymysten ulkopuolella.

 

Miksi ihmeessä tällainen taloudellinen sähläys on mahdollista? Löydän siihen vain yhden sanan tällä hetkellä ja sana on: luottamus – niin tai oikeastaan sen puute.

 

On hämmästyttävää huomata, miten herkässä luottamus ihmisten välillä on. Tarkkailemme, suorastaan vahdimme toisiamme, onko tuo ja tuo ihminen luottamuksen arvoinen. Minähän toki olen… (näin me ajattelemme).

 

Mihin sinä luotat? Jeesus sanoi asian, joka ei voisi olla ajankohtaisempi tällä hetkellä: "Te ette voi palvella sekä Jumalaa että mammonaa." Ei kai tässä asiassa selittelyt auta – onneksi. On vaan syytä hypätä Isän syliin ja todeta, että Hän kyllä kantaa silloinkin kun elämä oikein kärventää.

 

Luottamuskin on lahjaa. Paavali kirjoittaa, miten luottamus Jumalaan on Kristuksen työtä meissä (2. kirje korittilaisille 3. luku jae 4). Ei siis omaa puurtamista, vaan silkkaa lahjaa. Kiitos Hänelle siitä!

 

Eero-