El Salvador on maailman väkivaltaisimpia maita, siksi hiippakuntamme kumppanuuskirkko, El Salvadorin pieni luterilainen kirkko, elää väkivallan keskellä. Pyhäinpäivänä 4.11. kaksi luterilaisen kirkon pastoria, aviopari, Francisco Carrillo ja Jesus de Carrillo saivat surmansa. Heidät ammuttiin Jayaquessa maan keskiosassa Francisco Carrillon juuri lukitessa kirkon ovea messun jälkeen. Molemmat pastorit olivat väsymättä työskennelleet rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Francisco Carrillo oli myös Jayaquen Punaisen ristin johtaja. Pariskunta oli saanut aiemmin tappouhkauksia niin kuin monet muutkin luterilaiset papit Salvadorissa. Pyhäinpäivänä heistä tuli kirkon marttyyreita. Toivottavasti heidänkin verensä on siemen.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Luterilaisen maailmanliiton johto on pyytänyt luterilaisia kautta maailman rukoilemaan Salvadorin kristityille sisarille ja veljille kestävyyttä työssä rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Tässä minun rukoukseni, jonka aion ensi sunnuntain messun esirukouksen osana lukea:

"Pyhä, elävä Jumala, tänään rukoilemme erityisesti kumppanuuskirkkomme El Salvadorin luterilaisen kirkon sisarten ja veljien puolesta. Sinä tiedät, mitä siellä on tapahtunut, kuinka kaksi kirkon pastoria, aviopari, on surmattu. Kiitos heidän rohkeudestaan olla sinun rakkautesi todistajia oman turvallisuutensa uhallakin. Siunaa heidän aikuisia lapsiaan. Siunaa kaikkia sisariamme ja veljiämme Salvadorissa ja anna heille kestävyyttä ja rohkeutta työssä rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolesta."

Pirjo