Helluntai on seurakunnan syntymäpäivä. Ensimmäinen, siis syntymäpäivä, lienee ollut joskus tarkemmin määrittelemättömänä vuonna 30-luvulla jKr. Seurakunta, kirkko, yksi, pyhä ja yhteinen, on siis aika vanha juttu.

Olen viettänyt helluntaita kirkossa, taitaa olla aika sopivaa papille. Olin pappisasessorin ominaisuudessa avustamassa tuomiokirkossa pappisvihkimyksessä. Osani oli sinänsä aika vaatimaton, edellytti yhden valitsemani raamatuntekstin lukemista ja lähinnä läsnäoloa ja osallistumista. Kuitenkin on aina merkittävää saada olla mukana siunaamassa uusia työntekijöitä kirkon palvelukseen. Sitä paitsi yhden viidestä papiksi vihitystä sai Kaarinan seurakunta: tervetuloa, pastori Milla! Piispantalossa Korppolaismäessä vierähti juhlakahvilla vihittyjen ja muun väen kanssa pari tuntia. Lähdin kesken pois, kun olin sopinut tapaamisen Kaarinan kirkolle yhden kastettavan lapsen vanhempien kanssa. Viimeksi mainittuhan on sitä minun varsinaista työtäni Kaarinan seurakunnan pappina.

Tänään on myös blogimme syntymäpäivä, ensimmäinen kirjoitus on päivätty neljäs toukokuuta 2006. Blogielämä on ollut uusi ja mielenkiintoinen aluevaltaus. Onnea ja menestystä tällekin!

Nyt pitää alkaa vaivata ajatuksia Kaarina-lehden hartauskirjoituksella. Hyvä, kun muistin sen.

Pirjo