”Yksi sinulta puuttuu. Mene ja myy kaikki, mitä sinulla on, ja anna rahat köyhille, niin sinulla on aarre taivaassa. Tule sitten ja seuraa minua.” Markus 10:21.<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Kun ihan kunnon ihminen, kaikkensa jo elämässään antanut ja itsensä, jos ei nyt hyväksi, niin ainakin kelvolliseksi tunteva ihminen saa vastauksen, että yksi sinulta puuttuu (ja sen mukana myös kaikki muu), niin totta kai mieli menee alakuloiseksi. Parhaansa tässä on yrittänyt...

Tällä tavalla kävi sen miehen, jolle Jeesus edellä olevat sanat sanoi ja näin tuntuu käyvän meille monelle. Omaisuus sitoi miestä eikä hän halunnut siitä luopua ja niinpä hän lähti surullisena Jeesuksen luota pois.

Mikä tuo yksi niin tärkeä ja tältä mieheltä puuttuva asia sitten oli, jota Jeesus häneltä odotti ja suorastaan vaati? Se oli vapaus, todellinen vapaus, jota ei omaisuutta keräämällä saavuteta. Siellä, missä on aarteesi, siellä on sydämesi, eikä se voi olla kuin yhdessä paikassa.

Luopumisen tuska voi kuitenkin muuttua antamisen iloksi, kun ei tarvitse omastaan kouristusenomaisesti pitää kiinni. Se on vapautta, johon meidät kaikki on kutsuttu, vapautta, johon Kristus on meidät vapauttanut.

Eero Heino
saarnaa konfirmaatiomessussa sunnuntaina kello 10