Minä rukoilen heidän puolestaan. Maailman puolesta minä en rukoile, vaan niiden, jotka sinä olet minulle antanut, koska he kuuluvat sinulle. Joh.17:9


Kenen puolesta sinä rukoilet tai voisit kuvitella rukoilevasi? Varmaankin niiden ihmisten, jotka ovat sinulle tärkeitä ja läheisiä, joiden elämä liittyy omaasi, joilla on sinulle merkitystä. Niiden, joista olet huolissasi ja joille haluat kaikkea hyvää.


Jeesus sanoo rukoilevansa niiden puolesta, jotka kuuluvat Jumalalle. Kaikki meidät on luotu elämään yhteydessä Jumalaan ja kutsuttu kulkemaan kukin polkujamme hänen ominaan. Me olemme siis hänelle tärkeitä ja hän haluaa meille hyvää. Meidän elämällämme ja sillä, kuinka sen käytämme, on hänelle merkitystä.


Jos me kuulumme Jumalalle, mitä hän meistä sitten haluaa? ”Minä iloitsen tehdessäni heille hyvää”, Jumala huudahtaa Jeremian kirjassa. Sitä hän haluaa, mitä kaikki ne, joilla on joku tärkeä elämässään. Rakastaa. Pitää huolta. Viettää aikaa yhdessä. Kun hän tulee sinua vastaan kysyen, saako hän tehdä niin, mitä sinä vastaat?

 

Teologian opiskelija Teija Liukko saarnaa 20.4. klo 10 Kaarinan kirkossa.