Vammalan seurakunnassa vietetään Marian ilmestyspäivää kriisissä. Seurakunnan kappalainen on kieltäytynyt hoitamasta virkatehtäväänsä jumalanpalveluksessa, jossa toimii liturgina naispuolinen pastori. Kappalaisen mielestä naisten pappeus on vastoin Raamatun sanaa. Piispainkokous on velvoittanut kaikkia yhteistyöhön erilaisista pappisvirkaan liittyvistä käsityksistä huolimatta.

Yhteistyön henki on kaukana ainakin, jos lukee ko. kappalaisen, Jari Rankisen,  nettipäiväkirjan kommentteja. Seuraavassa on suora lainaus Jukka Teinisen kommentista:  "Kiitos Herralle siitä että Hän on vahvistanut Sinua Jari "tottelemaan enemmän Jumalaa kuin ihmisiä." Muistamme kuinka aikoinaan Joosef vastasi Potifarin vaimon ehdotuksiin: " Kuinka minä siis tekisin niin suuren pahanteon ja rikkoisin Jumalaa vastaan." Näin tänäänkin tulee kaikkien uskovien vastata kun heitä pyydetään osallistumaan hengelliseen haureuteen gnostilaisten papittarien kanssa. Tosin Joosef joutui vankilaan ja niin voit joutua Sinäkin mutta Herra on kanssasi ja pelastaa Sinut. Näin Hän toimi Joosefinkin kanssa. 1 Ms.39 "

Tässä nyt sulattelen ajatusta, että olen hengellistä haureutta harjoittava gnostilainen papitar. Mielestäni olen täysivaltainen ja kokonainen pappi siinä kuin Jari Rankinenkin. Suurimmassa osassa seurakuntia ei juurikaan ole erilaisista virkakäsityksistä johtuvia ongelmia. Tiedostusvälineet tarttuvat kuitenkin ohgelmatapauksiin hanakasti, ja koko asia saa suhteettoman suuren painoarvon. Onneksi useimmisssa seurakunnissa saadaan rauhassa keskittyä perustehtävään: kertomaan Jumalan rakkaudesta, joka Marian kohdun kautta tuli ilmi Jeesuksessa.

Pirjo