Jokelan tapahtumat ovat tulleet myös maailmanlaajan kristillisen kirkon tietoisuuteen. Olemme saaneet seurakuntaan myötätunnon, osanoton ja siunauksen toivotuksia ystävyysseurakunnistamme Nedre-Eikeristä ja Mjöndalenista Norjasta.

Hiippakunnan kumppanuuskirkon piispa Medardo Gomez on lähettänyt alla olevan viestin, jonka pastori Riku Laukkanen on suomentanut ja allekirjoittanut muokannut.

Rakkaat veljet ja sisaret
Olemme lukeneet uutiset (Jokelan) lukion joukkomurhasta.
Suru ja tapahtuman yllätyksellisyys ovat koskettaneet meitä syvästi. Suomi ei ole meille vain uutisissa mainittu maa, vaan te suomalaiset olette meidän rakkaita veljiämme ja sisariamme.

Me olemme eläneet keskellä jatkuvaa rikosten, tragedioiden ja joukkomurhien historiallista ketjua. Voisimme jopa sanoa, että tällaiset tilanteet ovat meille tavanomaisia. Siksi sanon usein, että me olemme surulla tatuoituja. Mutta teille, jotka nautitte levollisuudesta ja rauhasta, kyseisellä koululla tapahtunut tragedia on varmasti kova isku.
Kirjoitan teille osoittaakseni teille meidän rakkauttamme ja huoltamme ja ilmaistakseni, että rukoilemme teidän kanssanne.

Siunauksen toivotuksin,
Medardo E. Gomez, Piispa
Salvadorin luterilainen kirkko

Viestin välitti Pirjo