Kunta- ja seurakuntaliitokset ovat ajankohtaisia asioita lähes joka puolella Turun arkkihiippakuntaa. Myös Kaarinan kaupunki ja Piikkiön kunta neuvottelevat liitoksesta 01.01.2009 alkaen. Mikäli kunnat päättävät yhdistyä, on seurakuntien seurattava perässä.

Kaarinalla ja Piikkiöllä on kuntapuolella ollut monenlaista yhteistyötä. Kaarinan ja Piikkiön seurakunnat eivät sen sijaan ole toimineet millään tavalla yhdessä, ellei mennä historiassa kauas taaksepäin. Kaarina on ollut jo pitkään yksi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän muodostavista seurakunnista. Seurakunnan yhteistyö on suuntautunut Turkuun päin. Kaarinan ja Piikkiön nykyinen raja on myös hiippakunnallisen yhteistoiminta-alueen, rovastikunnan raja. Piikkiö on piispan ns. kaitsenta-aluetta ja Kaarina arkkipiispan. Seurakuntien omista lähtökohdista nousevaa tarvetta yhteistyölle tai yhteen liittymiselle ei ole. Neuvotteluissaan seurakunnilla on kuntiin nähden erilainen lähtötilanne ja erittäin kireä aikataulu.

Ymmärrän täysin, että Piikkiön seurakunta haluaa säilyttää itsenäisyytensä siinä määrin kuin se seurakuntayhtymässä on mahdollista. Muistakin vaihtoehdoista on kuitenkin kohtuullista asiallisesti ja avoimesti keskustella.

Pirjo